Kuhmon tapahtumat

Suomen ja samalla myös EU:n itärajalta löytyvä Kuhmo tarjoaa mielenkiintoisia tapahtumia sekä paikallisille että matkailijoille ympäri vuoden. Kainuusta löytyvä Kuhmo ei siis ole pelkästään upeaa luontoa, vaan myös erinomaista ja arvostettua kulttuuria tarjoava kaupunki.

Suosittu kulttuuritapahtuma Kuhmossa on monelle tuttu Kuhmon kamarimusiikkijuhlat. Tämä heinäkuussa vuosittain järjestettävä juhla on järjestetty jo yli 40 vuoden ajan. Tapahtumaan sisältyy kymmeniä konsertteja, kaikenlaisia työpajoja ja mielenkiintoisia luentoja. Tapahtuma on arvostettu myös kansainvälisesti ja tapahtumassa vieraileekin vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Kuhmon kamarimusiikkijuhlia pidetään yhtenä parhaimpana klassisen musiikin tapahtumana.

Toinen kulttuuriväkeä ja myös muita matkailijoita Kuhmoon tuova kohde on Kalevalakylä, jossa vierailijat voivat aistia kalevaisuuden tunnelman. Siellä vierailijat voivat tuntea nahoissaan suomalaisuuden syvintä olemusta. Monelle kalevalakylästä jää mieleen käsityöläiset, jotka pitävät työpajoja. Hienosti historiaa kunnioittaen pukeutuneet käsityöläiset esittelevät vierailijoille kalastuksen saloja, tervan valmistusta sekä puun veistoa. Kalevalakylässä kävijät pääset tutustumaan myös Elias Lönrotin jälleenrakennettuun mökkiin ja miehen kirjoituspöytään.

Mielenkiintoinen ja jylhä kohde Kuhmossa on talvisotamuseo. Kuhmo perustettiin vuonna 1865, kunta muutettiin kaupungiksi 1986 ja alue toimi talvisodan aikana raskaiden taisteluiden tantereena. Talvisotamuseossa vierailijat pääsevät tutustumaan suomalaisten ja venäläisten sotilaiden sekä siviilien elämään sodan kauheuksien aikana.

Kuhmossa järjestetään upeita tapahtumia ympäri vuoden. Näistä tapahtumista kerrotaan kaupungin kotisivuilla ”tapahtumat”-osiossa. Siellä kävijä voi myös suodattaa tapahtumat kätevästi aiheen, kohderyhmän ja ajankohdan mukaan. Kun tapahtumakalenteria tarkastelee lähemmin, huomaa, että erilaisia tapahtumia ja menoja on lähes joka päivä. Se on hyvin noin 10 000 asukkaan kaupungissa.

Kaupungin kotisivuilla tapahtumat on jaettu seuraaviin kategorioihin; keikat, ilmaistapahtumat, kulttuuri, maaseututapahtumat, ruoka & juoma sekä viihde. Kohderyhmät on jaoteltu lapsiin, nuoriin, perheisiin sekä senioreihin. Jos ei näitä suodattamalla löydä itselleen mielenkiintoista tapahtumaa, niin voipa tapahtumia tarkastella myös aiheittain. Aiheet on jaoteltu musiikkiin, elokuviin, näyttelyihin, tanssiin, tapahtumiin, teatteriin sekä yhdistyksiin.

Kun yhtä yksittäistä tapahtumaa tarkastelee kaupungin kotisivuilla tarkemmin, niin kävijä löytää tietoa tarkemmasta tapahtumapaikasta ja ajankohdasta. Sivustolla on myös tapahtumaan liittyvä teemakuva, yhteydenottotiedot sekä tarkempi kuvaus tapahtumasta. Kuvauksista saa hyvän kuvan siitä, kenelle tapahtuma sopii ja millaista ohjelmaa siihen kuuluu.

Kuhmo voi olla kaukana Etelä-Suomessa asuville ja monelle se voikin olla liian kaukainen vain parin yön matkakohteeksi. Niin tai näin, kaupunki ja aktiiviset asukkaat järjestävät mielenkiintoisia tapahtumia aina kamarimusiikkijuhlista pieniin askartelupajoihin. Kaunis luonto ja tapahtumat tuovatkin kaupunkiin matkailijoita vuosittain ympäri maailman.

Leave a Comment